Wedstrijd van de gemiste kansen

De eerste helft veld zit er ruimschoots op. Afgelopen zaterdag speelden we al de return tegen Revival en dat leek in eerste instantie een “makkie” te worden. Myrthe (2x), Sven en Cas hadden 13 minuten nodig om 5-0 op het scorebord te zetten. Geen vuiltje aan de lucht (letterlijk en figuurlijk) want ook het regenachtige weer maakte tijdens de laatste minuten van ALO 2 plaats voor een flauw najaarszonnetje. ALO 2 dat overigens ruim won van de oude glorie van Rohda. Eerlijkheidshalve werd het verschil pas gemaakt toen Rohda 5 met 7 spelers kwam te staan omdat een dame een kuitblessure opliep. 20-15 is ook eindelijk eens een mooie score. Nou ja toen ALO 1 vijf goals voor kwam, begon de kwelling.

We hebben lang niet de hele wedstrijd op film maar we mogen stellen dat we in ieder geval 9 doorlopers, 3 klein kansen en 4 schoten (erin en er weer uit) gemist hebben in een uur. Dat is op zich best knap. Zou het dan toch komen doordat we afgelopen week de krachttraining hebben overgeslagen? We zullen het nooit weten. Puntje bij paaltje lieten we de ploeg uit Terschuur helemaal terug komen in de wedstrijd. 8 minuten voor rust stond het 7-5. Gelukkig zorgde Casper met zijn tweede goal voor een comfortabele 8-5 ruststand.
Het tweede stuk ontaardde in een soort quasi vervelende maar toch voortdurend spannende strijd. Met het inbrengen van dame 10 kon het eerste aanvalsvak van Revival in ieder geval meer rebounds pakken dan ervoor en was het rendement van onze tegenstander natuurlijk vele malen beter dan dat van ons. Na 12 minuten in de tweede helft gebeurde het onvermijdelijke. Revival kwam langszij en geloofde in meer. ALO 1 verdedigde echter heel geconcentreerd en ging met statisch afvangen over een heer in beide vakken spelen om de grote getallen. Waar Revival gemiddeld een of twee keer schoot in een aanval deden wij dat vier tot vijf keer. Roy met zijn eerste, Soof en Colin zetten ALO weer op winst maar nog steeds wilde Revival niet capituleren en kwam via een strafworp en vrije bal op 1 punt (14-13). Time out: Eindigen met Sven, schiet de eerste bal naar de rebounder toe en ga gelijk achter je schot aan. Door de spanning van die laatste minuut kwam die boodschap niet aan bij Isabel en Roy. Maar zoals zo vaak maakte Roy wel een eind aan een illusie van de bezoekers, volgens mij stond Sven niet eens in de vang. Wij hebben dus heel erg moeizaam gewonnen maar het was wel terecht. (15-13). Komende week meteen spelen in de zaal tijdens de Haagse Korfbal Dagen. U bent welkom in Maasland waar ALO 1 het opneemt tegen Dijkvogels in de Hofstede (21.00 uur).