Niet scherp genoeg?

Meteen vanaf het begin was het al duidelijk dat er voor iedere bal, iedere meter, iedere kans flink wat energie en strijd geleverd moest worden. Het duurde 6 minuten voordat Colin een kleine kans verzilverde. En met hem is gelijk de speler van de dag genoemd want achteraf gezien waren de dames van Swift die van ons de baas en gaven de andere heren van ALO niet of nauwelijks thuis als het ging om het afronden van 100-procent-kansen. En geloof me, dat waren er nogal wat in de eerste helft. Ook miste ik duelkracht en balgeilheid. Iets wat de Amsterdammers van meet af aan wél in de strijd gooiden. De verschillen waren zo groot dat Swift de wedstrijd feitelijk won in het middelste deel van de eerste helft waar ze in tien minuten uitliepen naar 2-6. Dit gat zijn we niet meer te boven gekomen. Op het oog en van de kant zal ik niet de enige zijn geweest die de indruk had dat Swift het echt meer wilde dan wij! Toen het vlak voor rust 4-9 werd was ons verzet echt wel gebroken.

De koploper was over de hele linie scherper en beter en in je eentje begin je niets. Colin opende de score in de tweede helft maar daar stelde Swift gelijk weer 2 treffers tegenover (5-11). ALO 1 liep overal achteraan maar veroverde te weinig en te langzaam. Na 14 minuten Patrick nog gebracht voor iets meer collectieve vechtlust. 8 minuten voor tijd werd het 7-13 dus vanaf dat punt konden we eindelijk wat terug doen omdat Swift, bewust of onbewust (conditie), een tandje terugschakelde. Colin met zijn 4e en 5e en Isabel gaven de uitslag een iets beter aanzicht. In de achtervolging dus. Misschien een rol die ons beter ligt. Bent u komende week in de buurt van Hengelo, kom ons dan even aanmoedigen wanneer we HKC bestrijden!