Hoogspanning!

De spanning is echt nog niet om te snijden maar we lijken er toch bijna aan onderdoor te gaan. Paal Centraal kon zich helemaal veilig spelen tegen ons en dus was de druk op ALO 1 op voorhand best wel groot. Wij hebben in 2 speelweekenden ons voordeel verspeeld en nu is het vechten tot het einde van de competitie om er in ieder geval nog een beslissingswedstrijd uit te slepen. Onze tegenstander had deze keer welhaast nog meer lengte bij de mannen dan Nexus en net als de eerste helft uit, speelde dat nadeel ons flink parten. We vonden het lastig om het schot uit te stellen en dat druist ook eigenlijk wel een beetje in tegen onze spelopvatting. Hoewel Colin ons naar 1-0 tilde was het 10 minuten later 1-2. Geeft al een beetje aan dat de doelpunten nogal duur waren. Miste PC veel kansen, wij deden echt niet voor hen onder. Toch speelden de bezoekers de schroom van zich af in de daarop volgende 11 minuten en stond ALO gewoon met 3-6 achter. Ondanks de warmte stookten wij het vuurtje daarna wat verder op en begonnen hand over hand de achterstand in te lopen en goed te maken ( Casper 2x, Roy, Sven en Elise) zorgden vlak voor het laatste fluitsignaal voor een 8-6 voorsprong. Was het tegen de verhouding in? Nee dat echt niet, want we hebben als team weer aardig wat kansen om zeep geholpen.

In tegenstelling tot Nexus scoorde PC meteen na rust de eerste en dat was de opmaat tot een bijzondere tweede helft. De studenten trokken de stand zelfs gelijk (9-9) in de 15e minuut. Sven en Isabel zorgden vrij snel weer voor wat lucht 11-9 maar de doelpunten waren en bleven tot het einde toe schaars. Halverwege kwam PC weer op 1 goal en was de spanning te snijden in de Bosjes van Pex. Cas en Ies schoten ons 8 minuten voor tijd naar een marge van 3 goals toen we, in balbezit, wat lengte toevoegden door Martijn in te brengen voor Roy. Die wissel pakte goed uit want 2 minuten voor het einde zorgde “lange” voor 14-10 en, gezien het scoreverloop, de uiteindelijke winst. Dat PC er nog twee inprikte in 2 aanvallen was typerend maar niet meer van belang. Nexus speelde gelijk tegen Haarlem (17-17) en morgen ligt het balletje bij Juliana, dat Swift op bezoek krijgt. Wanneer dit stukje viraal gaat weet ik niet, maar voorlopig ziet het er naar uit dat deze competitie voor ons een week langer duurt tenzij…!