Ernst (Swift), Bobby (ALO) en de rest!

Vooraf begin je eigenlijk nooit met een goed gevoel tegen Haarlem. Daarvoor hebben ze simpelweg teveel goede spelers. Wat ze echter niet hebben is reboundkracht. Lichte glimlach op de bank omdat er na 9 minuten door 3 goals van een twee-eiige tweeling 3-0 op het bord staat. Vooral even speciale aandacht voor het Haarlemse Braziliaantje in de 17e minuut en de 3-2 in de wedstrijd. Trainen wij al een tijdje op. Als de aangeef wordt voorverdedigd moet de bal naar de paal om meteen door te spelen naar de aanvaller die helemaal vrij staat voor de korte kans. In de eerste helft was ALO 1 wel de bovenliggende partij want we bleven steeds een stuk of 3 goals in de plus tot een paar minuten voor rust toen Haarlem met vereende krachten nog snel 2 goals afdwong en zo de ruststand van 7-6 vaststelde.

Zoals gezegd had Haarlem over slechts een dame wat lengte over. Ergens moet er dus compensatie zijn voor het feit dat ALO, zeker in het vak van Sven, veel vaker kon schieten. Elise speelde echt heel sterk tegen Sanne die uiteindelijk, met snijballen langs het blok en wat freestylen ver in de tweede helft, met wat hulp van de scheidsrechter, pas een stip kon forceren. Met veel duw- en trekwerk en veelvuldig terugvallende heren speelde Haarlem hoog spel. Aan het begin van de tweede helft leek het erop dat ze ook succes zouden hebben met deze speelwijze want na 9 minuten in de tweede helft was het gewoon 8-8. Zelf liep ik bijna tegen een gele kaart aan want de scheidsrechter was niet echt consequent in de beoordeling van ruw spel. Excuses natuurlijk en de ploeg pakte het ook prima op. Preventief wisseltje (Pat erin voor Roy) hielp ook op een positieve manier en langzaam maar zeker bouwde ALO via Cas, Col en Pat de marge weer uit naar drie terwijl Haarlem langzaam de grip verloor bij de duels die erom gingen. ALO kon simpelweg vaker schieten waardoor de spanning langzaam afnam. Wat meehielp waren de 11 goals van Casper maar ook de cohesie van de ploeg.

Volgende week winnen van Revival en we zijn veilig. Vorige jaar hadden we na 7 wedstrijden 14 punten. Nu is Swift in de positie waar wij vorig seizoen na 8 wedstrijden in zaten (3 punten los). Eens kijken hoe deze rol ons bevalt want eerlijk is eerlijk, na Swift en ALO houdt het qua concurrentie wel een beetje op! Robbie, goede burger trouwens!!