ALO E4 – ODO E4

Aan het begin van deze middag stond de wedstrijd tussen ALO E4 en ODO E4 op de agenda. Deze wedstrijd viel samen met de F1 van ALO die naast ons speelde. Wat dat met elkaar te maken heeft valt verderop in dit verslag te lezen:)

Helaas waren Ilse, Lotta en coach Arjan afwezig. Omdat er nog een speler miste viel Floor in als reserve. Aan mij de eer om samen met Cas de wedstrijd te coachen. Dat coachen begon voor Cas niet op zaterdag maar de training daarvoor al. Na wat overleg waren er door Cas een aantal leerzame oefeningen voorbereid in het kader van (snel) samenspelen. Tijdens de (zeer korte) warming-up kwamen verschillende oefeningen in het kader van samenspelen nog even kort aan bod. Zodoende kon de E4 lekker ingegooid aan de wedstrijd beginnen.

Het samenspel liep in het eerste kwart erg goed. De bal werd snel rond gespeeld en veelal ook met 1 hand. Het was nog wel regelmatig goed zoeken naar een goeie vrije kans maar de bal bleef wel lekker lang in bezit van ALO. Na tien minuten spelen stond het bij ons 1-1. De F1 stond toen al zo ruim voor dat Rosalie even de oversteek maakte naar de E4. Dit deed ze niet onverdienstelijk en ze liet zien dat scoren op een E-paal voor haar ook een makkie was. Nadat de eerste twee kwart waren gespeeld schoof Rosalie weer terug naar de F1 om daar de voorsprong verder uit te bouwen.

Het derde kwart speelden we weer met de oorspronkelijke opstelling. Als je iets net nieuw geleerd hebt blijkt het toch lastig om dit gelijk langer vol te houden. Dit met als gevolg dat ODO een gaatje wist te slaan. De laatste tien minuten begonnen we met een kleine achterstand van 4 of 5 punten (uit mijn hoofd). Omdat Miley al drie kwart hard gerend had was die wel toe aan een slokje water. Dit bood mooi de gelegenheid om Milan (de tweede debutant uit F1) wat minuten in de E te laten maken. Ook Milan had er geen problemen mee zijn schot een veldje verderop te laten zien en noteerde in tien minuten drie doelpunten. De eindstand was uiteindelijk 11-13 in het voordeel van ODO.

Wat wel leuk is dat alle spelers vandaag hebben gescoord en dat er goed is samengespeeld. Op naar de volgende trainingen en wedstrijden!