KVS B3 – ALO B2

Een druk ALO-weekend. Veel jeugdwedstrijden die tegelijk zijn. Maar toch is het, het wedstrijdsecretariaat gelukt om de ploegen compleet te krijgen (hulde hiervoor). Onze Cas valt in bij de C1 omdat daar een heer te kort is (en er geen dame als heer mag spelen). Omdat de B2 al een invaller per week nodig heeft, missen we nu ineens 2 heren. Maar gelukkig. Olivier kan invallen. Ook Naima (die zo vriendelijk is om als jongetje mee te doen) is erbij zodat we compleet zijn. Het enige probleem is dat ze, als wij bij KVS verzamelen, nog met hun eigen wedstrijd bezig zijn. Gelukkig is de vader van Danique vandaag de taxi om deze invallers toch bij KVS te krijgen. Tegenvallertje is dat de wedstrijd op ALO te laat begint en ook nog een blessure waardoor de invallers 5 minuten na het begin van de wedstrijd op KVS pas aankomen. Gelukkig kon er gewacht worden.

Dan de wedstrijd. Kans op winst is boven de 50%. Vorige keer wonnen we van ze dus moet dat deze week ook lukken. Alhoewel we nog niet op schot zijn de afgelopen weken (en dus ook onnodig verloren daardoor), heeft de coach er toch het vertrouwen in. De eerste aanval is er gelijk een die er goed uit ziet.  En binnen enkele minuten is ALO de ploeg met het eerste schot die tot scoren komt. Een heel snel geschoten schot van Mike brengt ons op een 0-1 voorsprong. De aanval draait goed en ALO heeft de meeste kansen. De 2e die van ALO-zijde scoort is Naima, ook zij maakt een schot. Hierdoor is het al 0-2. Onze 2e aanval weet nog even niet te scoren en KVS maakt ook 2 doelpunten. Gelukkig  blijven we de kansen zoeken en het wordt even een paar minuten Naima-time. Na een schot dat door Mike wordt afgevangen ziet hij Naima dicht bij de paal vrij staan. Het jongetje dat haar verdedigt, staat achter haar en Naima gooit de bal er netjes in. Vlak erna nog een gelijksoortige situatie. Ditmaal ziet Chelsey Naima vrij staan. Ook deze scoort ze netjes. De voorsprong van 2 doelpunten is weer terug (2-4). KVS weet dan een verdwaald schot erin te schieten (3-4). Maar gelukkig is Olivier ook aanwezig en maakt met een schot de stand 3-5. Tot rust wordt er verder niet gescoord.

Na een korte rust gaan we weer verder. Mike krijgt van zijn coach de tip een schijnschot te doen, naar binnen te gooien en een doorloop te maken. Nog geen 5 seconden later doet hij het precies zoals gevraagd. En hop. Mike is erlangs. Chelsey let goed op bij de paal en geeft de doorloop perfect aan. En de mooie doorloop wordt bekroond met een doelpunt (3-6). Dan hebben we even moeite te scoren. De wedstrijd is echter nog lang niet gelopen. KVS krijgt dan even (figuurlijke) vleugels en komt terug tot 5-6. Nee niet weer. Gaan we deze nu ook weggeven zoals de afgelopen 2 wedstrijden waar we beter waren maar vergaten te scoren. Olivier kan echter de druk aan en maakt met een schot de 5-7. Hierdoor stijgt het zelfvertrouwen lijkt wel en ook Naima vindt de korf nogmaals met een schot. Ineens staan we weer voor met 5-8. Het laatste wapenfeit is een doorloop vanuit de ruimte. Chelsey (ook ergens bij de middellijn te vinden) ziet dit. Gooit de bal van ver zo in de handen van Mike en hij maakt de doorloop mooi af. De eindstand komt hierdoor op 5-9. Het lijkt of de anderen niet mogen scoren, met Naima die 4 doelpunten maakt, Mike die er 3 mee pakt en Olivier die er 2 maakt. Niets is minder waar. Alle anderen hadden ook kansen maar bewaren de doelpunten voor volgende week. Zonder de anderen hadden we het natuurlijk ook niet gered. Danique, die als een beest stond te verdedigen, Annabel die een heel pittig meisje in bedwang hield. Julia die weer goed stond af te vangen en bijna haar eerste doelpunt scoorde met een doorloop, Joris die veel ballen onderschepte, Chelsey die met haar verre worpen een aantal belangrijke kansen creëerde. Op naar de volgende wedstrijden.

Naima en Olivier bedankt voor jullie fantastische invallen.