Excelsior B2 – ALO B2

Ditmaal een ritje naar Delft. En lekker vroeg (9:45 u) verzamelen. Deze week mag Julia als jongen het veld in. Eerst gezellig in de kantine met z’n allen, daarna de zaal in. Ditmaal gaan we direct scherp de wedstrijd in. Helaas doet Excelsior dit ook. En zij scoren dan ook snel de 1-0. Dit duurt echter maar kort. Want een doorloop van Annabel met aangeef van Mike maakt dat het weer gelijk is (1-1). Maar enkele momenten later neemt Excelsior weer de leiding met 2-1. Ook deze pareren we weer met een schot van Kate, die daarmee de 2-2 op het scorebord zet. We komen zelfs op voorsprong door een schot van Chelsey (2-3). Voor rust weet Excelsior weer gelijk te maken. De ruststand is hierdoor 3-3.

Na een mooie rust waar verder weinig gebeurde gaan we weer verder met de wedstrijd. Weer weet Excelsior als eerste te scoren (4-3). Maar zoals we de B2 kennen, we geven niet op. Dit resulteert in een vrijstaande Cas, die schot op doel doet (en natuurlijk raakt). Het is weer gelijk 4-4. Dan even weinig nieuws. Gewoon korfbal zonder doelpunten. Of toch niet. Enkele minuten later weet Excelsior weer te scoren. Nee, niet een keer maar 2x. Dus een achterstand van 6-4. De tijd begint te dringen. Nog 6 minuten. Dan maakt Danique een mooie beweging. Maar haar dame maakt een overtreding. Omdat Kate vrij staat geeft de scheids een strafworp. Joris gaat staan voor de strafworp. En mis. Nee geintje, raak. Nog één punt achterstand. En de klok loopt door. Dan nog één minuut. Het publiek van Excelsior weet al te melden dat ALO het niet gaat redden. Maar dan nog een foutje in de aanval van Excelsior. ALO heeft de bal. En in de laatste minuut loopt (rent) Joris langs zijn heer (2 koppen groter), zoals hij al meerdere keren deed. Maar ditmaal weet hij de doorloop, die goed aangegeven word door Kate, erin te gooien. We staan gelijk. ZES tegen ZES. Wat een spanning. Nog enkele seconden. Dan klinkt het eindsignaal. Een mooi gelijk spel waar hard voor gewerkt is. Super trots op dit gelijke spel.