ALO B2 – EXCELSIOR B2

De eerste zaalwedstrijd. Alle 5 de dames en 3 heren zijn er. We zijn compleet. Na een loterij is Chelsey de “gelukkige” die vandaag het mooie blauwe hesje aan mag en dus een jongen moet verdedigen. Excelsior is inmiddels ook in de hal. En we zien dat de heren best lang zijn. Moeten we hier tegen? Hoe gaan we het aanpakken. Peter is de scheids. We starten.

Veel plaatsfouten. Over een grotere tegenstander heen gooien is meestal geen goed idee. En ook in deze wedstrijd niet de beste keuze. Maar toch zijn er kansen. En zowaar komen we voor met een schot van Joris (1-0). Dan is toch Excelsior de sterkere. Door veel fouten van onze kant geven we Excelsior onnodig de regie. Excelsior scoort daardoor 2 x (1-2). Gelukkig gaan we beter spelen en weet Mike een mooi afstandsschot te scoren waardoor we weer gelijk staan (2-2). Na een paar mooie acties weet Cas zich te ontdoen van zijn boomlange heer en neemt een doorloop die Danique goed aangeeft. Hierdoor komen we even met 3-2 voor te staan. Voor rust maakt Excelsior de gelijkmaker en gaan we rusten met 3-3. Het laatste kwartier deed Trevor voor Chelsey mee, welke in de 2e helft gelukkig zelf weer verder kon.

Na rust starten we helaas met een tegendoelpunt waardoor we achter komen (3-4). Gelukkig is ook deze week Mike weer scherp en gaat weer eens voor de doorloop. Met Annabel in de aangeef krijgt hij de bal ook op tijd. Hierdoor komen we weer op gelijke stand (4-4). We maken weer veel plaatsfouten waardoor we Excelsior kansen geven. Deze benutten ze dan weer. Hierdoor gaan we van 4-4 naar 4-6. Zou het nu afgelopen zijn. Halen we het nu nog in? We geven niet op, moedigen elkaar aan en gaan door. Een schot van Annabel maakt dat we weer terugkomen in de wedstrijd. Mike maakt vervolgens een fantastische doorloop, met aangeef van Chelsey komen we weer op gelijke hoogte. Vlak erna probeert Joris doorlopen te nemen. Helaas lukt dit niet. Maar schieten is ook een optie. En de schotoptie wordt door Joris in een doelpunt omgezet. Voor degene die de score nu kwijt is. Het is inmiddels 7-6. Excelsior is dan nog in staat de 7-7 te scoren. De spanning zit goed in de wedstrijd. Nog enkele minuten. Mike met een schot en BAM raak (8-7). Dan beginnen de laatste spannende minuten. Vlak voor tijd een gele kaart voor Excelsior. En vlak erna het eindsignaal. We winnen deze wedstrijd met 8-7. Een spannende pot korfbal. De volgende wedstrijd tegen Excelsior zal, hoop ik, ook zo spannend worden.

TREVOR BEDANKT VOOR HET MEESPELEN EN RESERVE STAAN.