Waterloo

De eerste competitienederlaag is een feit. Ten Donck, een ploeg vol routine en spelers die ooit in topteams uitkwamen, niet of nauwelijks traint en puur op individuele klasse het iedere tegenstander moeilijk kan maken. Ze hadden een feestje gehad de dag voor de wedstrijd tegen Dubbel Zes, mocht u zich afvragen waar dat gelijke spel vandaan kwam.

Na een snelle 0-2 en 1-3 voorsprong (goals van Elise Sophie en Roy) bleven we tot de 23e minuut steeds aan de goede kant van score voordat Ten Donck voor het eerst het initiatief pakte en eigenlijk niet meer weggaf. Moeilijk hadden we het met het pakken van verdedigende rebounds waardoor er aan sommige aanvallen van de ploeg uit Ridderkerk geen eind leek te komen. Te vaak leverde dat ook nog eens een tegengoal op. Er was niet zoveel af te dingen op de 12-9 voorsprong bij rust. Wij hadden teveel moeite met afronden en teveel één-schots aanvallen die ons uiteindelijk nekten.

De start van de tweede helft was hoopvol met snelle goals van Casper en Myrthe (12-11) maar toch konden we geen vuist maken om deze wedstrijd om te draaien. Iets wat tot nu steeds wel lukte. Er waren genoeg foute schotkeuzes maar ook meer plaatsfouten dan normaal. Ook lieten we in de duels vaak het kaas van ons brood eten. Toen Roy (2x) en Casper ons op 15-14 zette was er bij het handjevol supporters en op onze bank een kleine opleving en de terugkeer van het geloof dat we ook nu weer de wedstrijd met positief resultaat konden afsluiten. Moet eerlijk zeggen dat Ten Donck ons de wil heeft opgelegd om te schieten op momenten dat we dat beter konden uitstellen en er aan onze kant simpelweg te weinig zelfvertrouwen was om op belangrijke momenten te scoren. We hadden een prima scheidsrechter die iets te vaak reageerde op het “Hée” van de tegenpartij maar het is te kort door de bocht om te zeggen dat dit het verlies verklaard. Een hele hoop beslissingen (stip of vrije bal) waren gewoon terecht. Het is een interessante poule met wederom gekke uitslagen. Zo deelden Swift en Movado de punten (19-19). Pakte IJsselvogels met speels gemak de ploeg van Wouter Zoutendijk in en kreeg Haarlem korfballes van Sporting West. Vandaag waren er geen echte uitblinkers en verloren we deze wedstrijd als collectief. Misschien is dat maar beter ook want ook dat doe je samen. Elmer, Flemming en Laurine bedankt voor het meedenken en supporten en balen dat jullie met ALO 2 niet minimaal met 1 punt terugkwamen uit Amsterdam. Komende week de volgende koploper Movado. Komt dat zien.