Twee gezichten

De superboef (Two Face, Harvey Dent) uit de Batman serie is de eerste die bij mij in de herinnering schiet als ik een vergelijking moet maken met de eerste en tweede helft van onze wedstrijd tegen Dubbel Zes in het topsport centrum Zuiderpark. Voordat het zover was moest ondergetekende nog wel even door het winterlandschap van Zoetermeer naar Den Haag rijden. Bepaald geen makkie kan ik u verzekeren. Was toch nog ruim op tijd om een normale wedstrijdvoorbereiding te doen en aangezien we de hal helemaal voor ons zelf hadden konden we ook nog vijf minuten eerder beginnen.

Tel er twee minuten bij en toen stond er al een 1-7 voorsprong op het bord. Dubbel Zes verdedigde extreem achter op onze heren waardoor de beginfase van de wedstrijd meer leek op een schottraining dan een wedstrijd. We mochten zonder enige druk aanleggen van 5 tot 6 meter en met name Casper maakte daar optimaal gebruik van. Ook Roy, Sven en Sophie waren liefhebbers van deze tactische misser van de tegenpartij. Toch lag de basis bij het goede verdedigen waardoor vrijwel iedere aanval van Dubbel Zes eindigde met een ver schot. Zij scoorden er uiteindelijk 4 van ver en een doorloop. ALO bleef ze uit alle hoeken en standen raak schieten waarbij Casper met 7 goals de ranglijst aanvoerde na 30 minuten. Met een 5-18 ruststand is een wedstrijd doorgaans wel afgelopen en het blijkt wederom dat ALO niet de discipline op kan brengen om twee helften hetzelfde niveau te halen.

Het tweede bedrijf was voor onze buren in ieder geval meer een wedstrijd. Het achterverdedigen werd ingeruild voor traditioneel één tegen één en vanaf dat punt zakte ALO 1 wel een beetje door het ijs. Niet verdedigend maar vooral aanvallend was het niet leuk meer om naar te kijken. Ik weet dat het moeilijk is om scherp te blijven wanneer je zover voor staat en iedere keer hoop je dat het toch lukt. Tegen beter weten in blijkt nu. Dubbel Zes kwam maar tot 3 goals in de tweede helft en wij kwamen niet verder dan 6 schamele doelpunten. De supporters die het slechte weer trotseerden om te komen kijken, hebben, net als de bank, een matige tweede helft aanschouwd. Komende twee wedstrijden gaan bepalen of ALO mee blijft doen voor promotie. Eén ding is zeker, tegen Swift en IJsselvogels moeten we twee helften goed spelen om überhaupt aanspraak te maken op winst. Soms heb ik het idee dat ALO liever onder druk speelt. We zijn tot veel in staat blijkt inmiddels. Lisanne, Tim en Marit bedankt voor het filmen en morele steun vanaf de bank. Elmer prima minuten gespeeld voor Colin die te laat binnenkwam. Volgende week hoop ik weer op een traditioneel spannende thuiswedstrijd die ook dan weer tot een goed einde wordt gebracht.