ALO 1 weet bijna te winnen

Na vorige week, waar ALO 1 in een goede wedstrijd de winst uit haar handen zag glippen, waren we deze week extra gebrand eindelijk die eerste punten te pakken. Er was een week hard getraind en het strijdplan, opgesteld door Jorg, was duidelijk. Kortom, ALO 1 was er helemaal klaar voor om voor het thuispubliek een mooie wedstrijd neer te zetten.

De wedstrijd begon wat onzeker. Apollo wist met 2-0 voor te komen. Gelukkig herpakte ALO 1 zich snel en knokte zich in de wedstrijd door gelijk 2-2 te maken. Apollo wist meerdere malen te scoren met wegtrekballen, waar de grens van onttrekken van de tegenstander en verdedigd soms erg onduidelijk was. Er zat maar 1 ding op en dat was verdedigend een tandje erbij en nog meer druk geven. Door elkaar goed te coachen en positief aan te moedigen kreeg ALO 1 dit voor elkaar. Apollo wist in de eerste helft uit te lopen naar 6 doelpunten verschil. Vlak voor rust wist ALO 1 dit gat te verkleinen naar een achterstand van 4 punten. Met een stand van 11-15 werd er gefloten voor de rust.

In de kleedkamer werd er gebaald van de achterstand, vooral omdat iedereen voelde dat er meer in zat vandaag. Na wat tactische punten vanuit Jorg, pepte de ploeg elkaar op. Strijdlustig kwamen we de kleedkamer uit en als Apollo met de punten naar huis wilde, moesten ze er alles voor geven want wij gingen ervoor vechten tot de laatste seconde.

In de tweede helft stond ALO 1 verdedigend heel goed. Gezamenlijk wisten we Apollo uit hun spel te halen en kwamen ze niet verder dan 4 (!!!) doelpunten in de tweede helft. Het was een spannende tweede helft waar ALO 1 wist terug te komen tot 2 doelpunten verschil. Helaas lukte het een paar keer net niet om gelijk te maken. Met nog 4 minuten op de klok was de stand 17-19. Het aanvalvak van ALO was er op gebrand om er een gelijke stand van te maken, de overtuiging dat dit ging lukken was volop aanwezig. Helaas speelde Apollo de laatste minuten goed uit door lange aanvallen neer te zetten waardoor er te weinig tijd voor ALO overbleef om gelijk te maken. De eindstand bleef 17-19. (en ja, dit had 18-19 kunnen zijn als die stip niet gemist was….)

Als ploeg hadden we graag de punten binnen gehaald, voor ons zelf , maar vooral ook voor Manon. Na vele mooie jaren in de selectie, met veel mooie hoogtepunten en een paar dieptepuntjes, neemt Manon afscheid van de selectie om een hele mooie reden. We gaan je tomeloze inzet, strijdlust en je razendsnelle acties naar binnen missen. Het was altijd genieten als je de persoonlijke strijd met je tegenstander aan ging. We zien en horen je hopelijk langs de kant zodat we nog niet helemaal afscheid hoeven te nemen. BEDANKT MANON!

Vorige wedstrijd werd er nog met 25-13 verloren van Apollo. Dit keer wederom geen overwinning, maar wel een overwinning op ons zelf. We zijn de hele wedstrijd blijven knokken en hebben het de tegenstander erg moeilijk gemaakt. Het publiek heeft eindelijk weer kunnen genieten van een goede en leuke wedstrijd. Als we op deze manier door blijven gaan komen de eerste punten er gewoon!

Volgende week staat er een verre uitwedstrijd voor de deur tegen OWK, de nummer 1 van de poule. Weer een wedstrijd waar we de strijd volop aan zullen gaan en misschien wel kunnen stunten. Zet allemaal 5 februari alvast in je agenda, want dan gaan ALO 1 en 2 thuis voor een revanche op Phoenix, waar punten voor beide ploegen tot de mogelijkheden behoort!