Van de redactie

Dé verrassing van afgelopen weekend was natuurlijk de sublieme overwinning van ALO B1 op de, tot dan toe, ongeslagen koploper Velocitas. ALO B1, onderaan bungelend op zoek naar zelfvertrouwen en de eerste punten, sleepte die even magnifiek als onverwachte overwinning binnen in een zenuwslopende wedstrijd tegen de stomverbaasde, hautaine Leiderdorpers: 8-7. Wat een veerkracht, wat een doorzettingsvermogen, wat een teamspirit! Op deze manier gaan we nog veel leuke dingen zien dit seizoen van ALO B1.

Iets minder onverwacht maar daarom niet minder knap was de eerste overwinning van ALO 3 op concurrent DES. ALO 3 begon nog wat stroef, maar naarmate de wedstrijd vorderde werd het steeds duidelijker: de eerste overwinning komt eraan. Top en gefeliciteerd!
Helaas wisten ALO 1 en 2 (nog) niet te stunten tegen hooggeplaatste tegenstanders, maar ALO 1 kwam wel dichtbij. ALO 2 kwam wederom schot tekort, waardoor Juliana de kans kreeg uit te lopen naar 11-18. ALO 1, wederom onder interimcoach Jorg, leek na de rust weggeschoten te gaan worden, herpakte zich in een warrig geleide 2e helft, wist tot 2 punten terug te komen, maar kon helaas niet door drukken en zag de winstkansen vervliegen na het missen van een strafworp. Blijf doorgaan en die eerste punten zijn nog slechts een kwestie van tijd. Dat ook deze wedstrijd weer veel emoties losmaakte moge blijken uit het verschijnen van twee(!) verslagen waarvan een zelfs ook een perscommuniqué. (Alle uitslagen).

Komende week speelt ALO 1 haar verste uitwedstrijd dit seizoen, tegen OWK in Oostwold (Gr), maar kan zich permitteren heel ALO 2 😉 mee te nemen, want dat is vrij. (speelt op zaterdag – red.)  ALO 4, 5 en 6 hoeven gelukkig niet zo ver weg, want spelen zondag thuis vanaf 14.15 uur aan de Steenwijklaan. Zaterdag maar weinig thuiswedstrijden, ALO F3 om 11 uur en de A1 en het 3e vanaf 17.30 uur. Toch weer genoeg mogelijkheden om even te gaan aanmoedigen.