15 redenen waarom ALO 1 van DKC heeft gewonnen

Afgelopen zondag een thuiswedstrijd onder een stralende zon en een helderblauwe hemel tegen het Delftse DKC. ALO begon nog wat twijfelend aan de wedstrijd, maakte een wat nerveuze indruk en liet daarbij DKC in de wedstrijd. Dat de Delftenaren na twintig minuten op een 3-6 voorsprong kwamen was dan ook niet direct de verdienste van DKC maar lag meer aan de onzuiverheid in de afronding van ALO.

Aan Haagse zijde was er in die fase aan inzet in ieder geval geen gebrek en het vertrouwen in eigen kunnen betaalde zich uit in een ijzersterke slotfase van de eerste helft waarin de achterstand van drie punten werd omgebogen in een 8-6 voorsprong, en dan smaakt die thee ineens wel een stuk lekkerder.

Direct na de rust kwam ALO op 9-6 en vanaf dat moment was het voor het in groten getale aanwezige publiek eigenlijk wel duidelijk dat ALO de punten in Den Haag zou gaan houden. Dat DKC nog wat tegenspartelde en tot 13-11 enigszins in de buurt bleef was leuk voor de spanning maar omdat ALO op dat moment een versnelling bijschakelde was de wedstrijd bij 16-11 gespeeld en deze zou uiteindelijk eindigen in een zeer verdiende 18-12 overwinning.