ALO B2 – TOP B5

Laatste veldwedstrijd. Top B5. Staat op nummer 1. Hebben 4x gewonnen en 1x gelijk. Wij 2x gewonnen, 3x verloren. Onze nieuwe aanwinst bij de B2 is een dame. Net als vorig jaar bij de C2 komen de dames aanwaaien voor ons team. Zal wel door die geweldige 3 mannen van het team komen. Onze nieuwe dame heet Kate en speelt vandaag voor het eerst mee. Met 5 meiden en 3 jongens moet er dus weer een dame als heer. Ditmaal is Danique de klos. Maar die maakt er geen probleem van zolang ze maar een roze hesje aan mag.

Pim is onze scheidsrechter en fluit in. Omdat wat wedstrijden zijn uitgelopen beginnen we zonder regen. Tegen de kampioen zal het een moeilijke wedstrijd worden. ALO begint met de bal en de eerste 10 minuten wordt er niet gescoord. Maar gelukkig komt hierna toch een doelpunt. De eerste die scoort is Mike met een mooie doorloop. Danique komt gelijk naar me toe rennen. “Ik heb hem aangegeven”. Dit zodat ik het niet vergeet te noteren. Bij deze Danique. De aangeef van deze doorloop was dus door Danique. Top heeft het moeilijk tegen ALO. We zetten genoeg druk en maken weinig fouten. In het zelfde vak neemt nu Chelsey een doorloop. Deze wordt door Mike aangegeven en gaat er natuurlijk in. We staan inmiddels met 2-0 voor. Even krijgt Top wat kansen en maken snel hierna de 2-1. Dan een aantal schoten die net doel missen. Uit het laatste schot komt Annabel dicht bij de paal vrij. Een heel snel schot maakt dat er niet verdedigd kan worden en gelukkig zit de bal er ook nog mooi in (3-1). Mike doet nogmaals zijn doorloop net als het eerste doelpunt. Ook de aangeef is weer door Danique. Mike gooit ook deze erin en maakt 4-1. Top scoort ook weer (4-2). Voor rust weten we nog een keer te scoren, door een ver schot van Annabel (5-2). Heerlijk als wij goed spelen en ook nog eens terecht voor staan tijdens de rust.

Na rust gaan we door. Annabel weet nog een schot te verzilveren waardoor we met 6-2 ruim voor staan. Het word saai als Mike weer een doorloop neemt en Danique hem weer aangeeft. De 7-2 is een feit. Hierna scoort Top nog 2 maal. De eindstand 7-4. Een terechte overwinning. De rest van het team heeft natuurlijk ook zijn bijdrage geleverd maar is niet in doelpunten uit te drukken. Leuk om te zien dat Julia meerdere doorlopen maakte en heel dicht bij haar eerste doelpunt is. Ook Kate deed het goed en het leek alsof ze al langer in het team zit. Cas en Joris hadden wat pech met hun kansen. Cas deed een hele mooie omdraaibal. Dit zie je niet vaak in onze klasse. Toen ik vroeg hoe hij tot deze mooie actie kwam was zijn antwoord dat hij de beste doelpunten van ALO 1 meerdere malen op Youtube had bekeken. Hoop dat ie nog veel van deze filmpjes leert (dus Ben, kom maar op met de filmpjes).

Het veldseizoen afgesloten. Op naar de zaal en het kampioenschap.