Misschien niet oogstrelend maar wel super spannend!

Nexus, een fusieclub van ODI en Harga uit Schiedam, lijkt een blijvertje in de tweede klasse, nadat ze 2 seizoenen geleden promoveerden naar deze klasse na een spannende beslissingswedstrijd tegen Dijkvogels. We hadden onze handen vol aan de enorme lange mannen. Het zijn er zelfs 4 wanneer er geen blessures zijn. Hoewel de start van de wedstrijd verliep zoals je hoopt (stippie van Cas en een lekker schotje van Myrt) was het na een kwartier al weer 4-4 voordat Flemming het op zijn heupen kreeg (2x) en Roy, zij zorgden voor wat adem (7-4).

Saillant detail was dat wij het met 1 à 2 schoten per aanval moesten doen en Nexus zelfs een keer scoorde uit het elfde schot in een aanval. Hierdoor was het ook de rest van de eerste helft een gelijkopgaande strijd waardoor we met 10-9 de kleedkamer opzochten. We hadden wel wat weggegeven de eerste helft doordat we te makkelijk lieten schieten uit de 3:1, we soms te laat waren om de eerste aangeef eruit te halen en simpelweg niet op tijd aansloten bij wegtrekacties van de Schiedammers. Moeilijk om iets om te draaien wanneer je zelf geen lengte hebt om daar tegenover te zetten. Selectiever zijn met schieten en een schot alsnog verleggen wanneer weer een heer terugviel. Het was allemaal lastig.

Na een minuut of 5 in de tweede helft toch maar weer doorgewisseld naar de vertrouwde opstelling mede omdat het herstel van de getrokken verstandskies van Sven een stuk beter verliep dan de vorige keer. In de tweede helft kwamen we in totaal 4x met een punt achter (10-11, 12-13, 15-16 en 16-17) met nog 14 minuten op de klok, goed voor een grijze haar bij mijn slaap. Positief puntje, net als vorige week, niemand raakte in paniek en doelpunten van ALO kwamen van alle tien spelers die binnen de lijnen kwamen. Colin, Denise en Isabel legden de fundering voor de uiteindelijke winst door een triootje goals waardoor de eerder genoemde achterstand van 16-17 omdraaide naar een 19-17 voorsprong. En dan kijk je natuurlijk met zijn allen naar de klok en constateer je dat er nog 8 hels lange minuten uitgespeeld moeten worden. Soof, voor Myrthe, is weer terug na haar enkelblessure en luisterde haar invalbeurt meteen op met een, uiteindelijk winnende 20-18, slim doorloopje. Het aanvalsspel in de eindfase was aan beide kanten geforceerd waardoor het er allemaal niet meer uitzag maar wat maakt dat uit als je de wedstrijd winnend uit het vuur sleept tegen een hele lastige ploeg. Op Elises 22 verjaardag heeft haar ploeg gezorgd voor een lekker cadeautje. Volgende week Conventus uit!