Weidevogels A3 – ALO A2

Een late wedstrijd in Bleiswijk voor de A2 deze week. 5 dames, 4 heren, 3 ouders, 3 auto’s, 4 korfballen, 9 sporttassen en 1 invalcoach om 16.15 op het ALO-veld. De A2 strijdt om het kampioenschap. Winst is dus belangrijk. De vaste coaches kunnen niet. Marcel valt in. Hopelijk brengt dit geluk. Wat een hecht team. En ze doen ook alles zelf. Invullen van sportlink, opstelling, ballen meenemen, inschieten, enz. Alleen coachen doen ze niet. Een topteam dus. De tegenstander ziet er goed uit en zijn best lang. Oeps, word lastig.

En inderdaad. Weidevogels weet als eerste te scoren (1-0). Maar dit zegt niets. Er is nog 45 minuten te spelen. De hard werkende A2 laat het er echter niet bij zitten. Ballen onderscheppen, scherp verdedigen. ALO is de betere. Dit blijkt ook later. Schoten van Tim, Sven en Emiliya zorgen voor 1-1, 1-2 en 1-3. Zo, lekker is dat, snel weer voor staan. Dan een uitwijk van Vera, vlakbij de paal. Een kort schot volgt. En raak, anders wordt het niet vermeld natuurlijk. De stand is dan inmiddels al 1-5. Echter binnen 2 minuten weet Weidevogels 2x te scoren (3-5). Het antwoord komt van Tim. Hij legt er in enkele minuten 2 schoten in. De ruststand is hiermee 3-7. Lekker rusten is dat met een voorsprong.

Tja, en wat zeg je dan tegen een team dat niet veel fout doet als coach. Weinig, kleine nuances aanbrengen en de tip: “MEER erin schieten”. De 2e helft krijgt ALO de bal bij de start (zoals het hoort natuurlijk). ALO gaat door met scoren. Tomáz gaat voor de doorloop. De bal vanuit de ruimte door Emiliya netjes in handen gegooid. Tomáz scoort deze (3-8). We blijven goed spelen. En blijven vele kansen creëren. Een doorloop van Aisha en een schot van Marleen maken het 3-9 en 3-10. Even komt weidevogels terug. door 4-10 te maken. Deze vereffenen we met een schot van Sven waardoor we 4-11 maken en weer 7 punten voor staan. Weidevogels antwoordt met 5-11. Weer een paar minuten waar Tim doel weet te vinden: met 2 schoten brengt hij de stand naar 8 punten verschil (5-12 en 5-13. De laatste 10 minuten word het ook niet meer spannend. Weidevogels scoort. Tomáz scoort nog met een schot en Weidevogels eindigt met een schot. De A2-kanjers winnen met 7-14. Was een leuke wedstrijd, waar heel hard gewerkt is, mooie dingen gebeurden en terecht gewonnen werd. A2 heeft nog steeds kans op het kampioenschap. Laatste wedstrijden winnen en de titel is binnen.