Dagje Friesland: Wêz Handich/DOW 1 – ALO 1

Zondag 15 januari was het zover, om 10:30 uur vertrokken we van het Haagse ALO naar de Dúnoard sporthal in Friesland. Met coach Jorg (tevens bestuurder van het busje), Kim en Roy als reserves/supporters en ALO 1 op naar Houtigehage. Wie kent dat nou niet?
Na goed warmlopen, want dat is wel nodig na 2,5 uur rijden, begon om 14:30 uur de wedstrijd Wêz Handich/DOW 1 – ALO 1.

De eerste aanval van de Friese club kwam al snel in handen van de verdediging van ALO. De bal werd goed naar de aanval gebracht, waarbij die aanval vier passen nodig had en de eerste treffer al viel aan de kant van ALO met een mooi afstandsschot van Sven. Met nog twee mooie afstandsschoten van Isabel en Manon stond het al snel 1 – 3.
Wêz Handich/DOW hadden er een aantal goede schoten tussen zitten, maar moesten het de eerste helft vooral hebben van de vrije ballen, die ze af en toe toch echt iets teveel cadeau kregen van de scheidsrechter. Helaas waren ze hier goed op getraind, waardoor ze steeds dichtbij bleven wat stand betreft. Na nog een paar mooie doelpunten, waar goed werd gelopen op de tweede kans door Elise en Sophie gingen we de rust in met een 10 – 12 voorsprong.
Met een goed gevoel begonnen we aan de tweede helft waarin Patrick los kwam en snel een aantal doelpunten maakte. Ondertussen stond Gijs nog steeds te heersen onder de paal, waardoor Jelmer ook lekker zijn kansen kon afmaken.
Met nog 15 minuten te spelen stonden we 15 – 18 voor. Maar het verschil kon niet uitgebouwd worden naar vier doelpunten, waardoor we met wat snelle doelpunten van de tegenstander en ongelukkige beslissingen van de scheidsrechter op 20 – 19 kwamen. We hebben geknokt tot de laatste seconde, maar helaas viel het net niet onze kant op, met een einduitslag van 25 – 22 floot de scheidsrechter af. Het was zuur om de punten niet naar het Haagse ALO mee te kunnen nemen, maar wat we in ieder geval wel meenamen was het goede gevoel en de vechtlust die we van deze wedstrijd over hadden gehouden. En dan zitten die welverdiende punten van afgelopen zondag er binnenkort ergens aan te komen bij de volgende wedstrijden.
Hierbij kunnen we jullie hulp goed gebruiken! Dus kom allemaal zondag 22 januari om 15:20 uur kijken in Houtrust naar de wedstrijd ALO 1 – Apollo 1 (de nummer 2 in de poule). Daarvóór zijn jullie er natuurlijk ook al om ALO 2 aan te moedigen die om 14:05 uur beginnen tegen Juliana, waarbij voor ALO 2 ook de eerste punten erg dichtbij zijn.